5 iulie 2012

Sulina - Delta Dunarii

Sulina este localitatea cea mai estica a Romaniei, asezata pe malul drept al Bratului Sulina, la doar cativa kilometri de confluenta acestui brat cu Marea Neagra. Sulina este orasul din Romania situat la cea mai mica altitudine, 3-4 m deasupra nivelului marii.

Atractii turistice

In Sulina intalnim plaje semi-salbatice cu nisip fin si marea cu apa curata si fara alge in cea mai mare perioada a anului. Plaja din Sulina nu este ideala pentru pretentiosi insa este un loc perfect pentru turistii care isi doresc un concediu intr-un loc linistit si relaxant.

 Cimitirul maritim de la Sulina situat la iesirea din oras, in drumul spre plaja, este ''un amestec de religii, neamuri, limbi scrise pe cruci, obiceiuri si meserii, fac din cimitirul Sulinei, locul de veci al celor care au contribuit in tacere, la cea mai insemnata constructie hidrotehnica din Europa sec. al XIX-lea'' (Petre Covacef).

Farul Vechi din Sulina, in prezent muzeu, a fost construit intre anii 1869-1870 si este situat pe malul stang al Dunarii, in apropiere de canalul prin care Dunarea se varsa in Marea Neagra.
 
Biserica greceasca Sf. Nicolae este situata in orasul Sulina, intre strada a II- a si strada a III- a, si a fost zidita in anul 1868 purtand hramul Sf. Nicolae.
 
Turnul de apa si uzina, finantate de Regina Olandei in anul 1897, sunt functionale si in prezent si pot sa fie vizitate de turisti.
Excursii in Delta Dunarii

Trasee turistice in Delta Dunarii

Traseu turistic nr. 1
Sulina - Canalul Cardon - Canalul Sfistofca - C.A. Rosetti - Padurea Letea - Periprava

Traseu turistic nr. 2

Sulina - Canalul Cardon - Golful Musura - Bratul Musura - Bratul Stambului Vechi - Bratul Chilia - Periprava

Traseu nr. 3
Sulina - Canalul Busurca - Canalul Imputita - Cordon litoral - Tataru- localitatea Sf. Gheorghe

Traseu nr. 4
Sulina - Canal Busurca - Canal Rosu - Canal Imputita - Lac Rosulet - Cherhana Rosulet - Lac Rosu - Baza turistica Rosu - Lac Puiu - Canal Mocansca - Lac Erenciuc - Brat Sf. Gheorghe - localitatea Sf. Gheorghe.

Delta Dunarii este atat de variata si de o frumusete rara incat nu poate sa fie descrisa in cateva randuri dar cine o viziteaza se indragosteste de acest tinut si revine an dupa an pentru a il vizita.

Restaurantul Marea Neagra din Sulina este considerat cel mai bun local din oras unde clientii pot servi preparate delicioase in timp ce asculta live slagare romanesti.
Restaurant Marea Neagra
Sursa foto: gastronomiedeltaica56.blogspot.ro/